CyberPanel Kurulumu (Ücretsiz Web Hosting Panel)

CyberPanel, OpenLiteSpeed web sunucusu için yeni bir açık kaynaklı web barındırma kontrol panelidir. CyberPanel ile yeni alan adları / vhost’ları kolayca ekleyebilir ve bunlar için SSL’leri yönetebilirsiniz. Ek olarak, lscache modülü varsayılan olarak etkinleştirilir, böylece kullanıcılar sayfalarını önbelleğe almak için kullanabilirler. Bu da ek performans sağlar. Bu paneli CliaWeb den VPS veya VDS kiraladığınızda sipariş esnasında Kontrol Panel seçenekleri arasından seçerek kurdurabilirsiniz.

CyberPanel ayrıca WordPress ve Joomla için tek tıkla oto yükleyiciye sahiptir. WordPress yükleyici de WordPress için LiteSpeed Cache eklentisini etkinleştirir. Bu da wordpress için ek performans sağlar.

CyberPanel yani OpenLiteSpeed de php 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 7.0, 7.1, 7.2 php sürümleri, ftp, dns, mariadb, phpmyadmin, dosya yöneticisi, Auto SSL, Email Servisi kurulu gelir. Bu sayede siteleriniz için dilediğiniz php sürümünü seçebilirsiniz. Ayrıca CyberPanel’de Türkçe dil desteğide mevcuttur.

Bu makalede yer alan CyberPanel, OpenLiteSpeed kurulumunu tüm VPS veya VDS paketlerinde sipariş esnasında Kontrol Panel seçeneklerinden seçerek bize kurdurabilirsiniz.

CyberPanel (with Open Litespeed) Minimum Gereksinimler;

Centos 7.x
Python 2.7
1024MB veya üstü RAM
10GB Disk Alanı

Önce gerekli yazılımları SSH üzerinden yükleyiniz (devam eden tüm işlemler SSH üzerinden yapılmalıdır) ;

nano editör ile selinux açınız ve disabled olarak güncelleyin

Örnek ;

Aşağıdaki klavye tuş kombinasyonları ile kaydedin ve editörden çıkın ;

Sunucuyu yeniden başlatın ;

SSH a tekrar bağlanın ve CyberPanel kurulum komutunu yürütün ;

1 ve enter a basın ;

1 ve enter a basın ;

Y ve enter a basın ;

ÖNEMLİ BİLGİ : Eğer bu aşamada aşağıdaki yazı yerine Install minimal service for CyberPanel? This will skip powerDNS, Postfix and Pure-Ftpd şeklinde bir yazı görür iseniz n diyerek devam edin. Bazı Cyberpanel kurulumlarında iki tip seçenek yer alabiliyor. Ftp, mail, dns servisleri kurulmadan geçilebiliyor. Buna  dikkat etmenizi öneririz.

Cyberpanel için admin şifresi belirleyin. Eğer d ve enter der iseniz varsayılan şifre olan 1234567 atanır. Biz d diyoruz ;

Kalan tüm seçeneklere y + enter diyoruz ;

Kurulum ortalama 30 dakika sürebilir. Kurulum sonrasi yönetimsel bilgiler aşağıdaki gibi olacaktır ;

Panele giriş sonrası mutlaka admin şifrenizi ve panelin e-posta adresini zorlu bir şifre ile güncelleyiniz! Örnek kısayol; https://sunucuipadresiniz:8090/users/modifyUsers

Eğer OpenLiteSpeed Web Admin paneline de erişmek ister iseniz yukarıdaki görseldeki gibi WebAdmin console username ve password ile https://sunucuipadresiniz:7080 üzerinden erişebilirsiniz. Eğer erişemiyor iseniz Firewall kısmından 7080 portunu TCP olarak açmayı unutmayın.

Bazı linkler ;

CyberPanel Dökümanları; https://docs.cyberpanel.net
CyberPanel Güncelleme; https://docs.cyberpanel.net/doku.php?id=upgrade
WHMCS Modülü; https://docs.cyberpanel.net/doku.php?id=whmcs-module

CyberPanel (OpenLiteSpeed) den bazı ekran görüntüleri ;

Giriş :

Genel Görünüm :

Web site panel görünümü:


 

Önerilen Diğer Konular