Solusvm Kurulumu

Solusvm gayet başarılı ve kullanışlı bir sanallaştırma yazılımıdır. Openvz, xen, kvm sanallaştırma yazılımlarını desteklemektedir. Solusvm ile windows veya linux platformları sanallaştırabilirsiniz.

Slousvm nin sorunsuz kurulması için centos öneriyoruz. Centos yazılım sıfır kurulmuş olmalı içerisinde httpd, mysql gibi ek moduller kurulu olmamalıdır. Hali hazırda litehttpd, mysql ve gerekli tüm yazılımları kurulum esnasında solusvm kurmaktadır.

Sanallaştırma şartlarından biride linux için ayrı windows için ayrı sunucu eklemeniz gerekmekte. Ek bir not olarak iptables ve selinux u kurulum için kapatın.

Kurulum için aşağıdaki komutları sırası ile ssh dan yürütün

Kurulum esnasında tek sunucu ise master çoklu sunucu ise slave kurmanız. Kurulum aşamasındaki ekran görünleri :

Bilgi ekranı ENTER a basılarak geçilir
solusvm1

İşletim sisteminiz hangisi ise onu seçin biz centos 5 32 bit ile 1 i seçtik
solus2

Kurulacak solusvm versiyonunu seçin. Biz stabil 1 i seçtik
solus3

Kurulum dosyasının çekileceği sunucular. Biz 1 i seçtik
solus4

Solusvm kurulum tipini seçiniz. Sanallaştırma olan ve olmayan için seçenekler mevcut. Tekil sunucu ve openvz ise 2, sanallaştırma yok ise ve tekil sunucu ise 1 i çoklu sunucular için diğer seçenekleri seçebilirsiniz.

Tekil sunucu için solusvm kuruldu ve bilgiler echo edildi. Çoklu sunucu slave kurulumlarında ise key vermektedir.

solus6

Önerilen Diğer Konular

Solusvm Kurulumu makalesi için yalnızca aktif bir hizmeti bulunan cliaweb müşterilerine destek sunulmaktadır. Harici olarak herhangi bir destek sunulmamaktadır. Eğer cliaweb.com müşterisi iseniz ve aktif bir hizmetiniz bulunuyor ise Müşteri Paneli >>

Etiketler: , ,