Sorry, the subdomain cannot be removed because it is linked to the addon domain(s) Çözümü

Merhabalar değerli cliaweb takipçileri ve müşterilerimiz,

Bu makalemizde cPanel de “eklenti etki alanları” altından eklediğiniz domainlerin (alan adlarının) otomatik olarak oluşturduğu subdomainleri nasıl girilemez hale getireceğimizi anlatacağız.

Bildiğiniz üzere “eklenti etki alanları” altından eklenen domainler için cPanel otomatik olarak subdomain oluşturmaktadır. Oluşturulan bu subdomainler domaine linklendiği için kaldırılamamaktadır. Çoğu zaman seo amaçlı sitelerde bu durum google açısından olumsuz etki bırakabildiği seo uzmanlarınca söylenmektedir. Elbette bu durumun kesinliği yoktur.

Subdomain-Cannot-be-Removed-error

Domain eklendiği zaman oluşan subdomain ile iki taraflı bir erişim durumu meydana gelmektedir. Yani cliawebdeneme.tk alan adını eklediğimizde oto olarak cliawebdeneme.anadomain.com şeklinde ek bir subdomain oluşmakta ve bu adrestende girilebilmektedir.

Peki subdomain ile erişilmesini istemiyoruz, nasıl kaldıracağız?

Öncelikle cPanel üzerinden Gelişmiş DNS Bölge Düzenleyicisi (advanced dns zone editor) e tıklıyoruz :

Subdomain-Cannot-be-Removed

Hostingimizin ana domainini seçiyoruz :

* ÖNEMLİ! : bu alanda hostingimizin ana domainini seçmeliyiz. eklediğimiz domaini seçmeyeceğiz. Sebebi subdomainin hostingimizin ana domaini altından oluşmasıdır.

Subdomain-Cannot-be-Removed-2

subdomaine ait dns kayıları aşağıdaki örnekte olduğu gibi görülmektedir. Biz buradan subdomaine ait tüm dns kayıtlarını Delete diyerek siliyoruz :

Subdomain-Cannot-be-Removed-3

İşlem tamamlandı. Artık subdomain.anadomain.com şeklinde erişim olmayacaktır. Yalnızca www.cliawebdeneme.tk şeklinde erişilecektir.

Önerilen Diğer Konular