cPanel Domain Ekleme

CliaWeb kullanıcılarının çoğunlukla aklına takılan bir sorudur. Hosting ürünümde domain ekleme / addon etme özelliği var ancak nasıl başka bir domaini hostingime ekleyebilirim?

Bu sorunun cevabını ve ekleme işlemlerini sırası ile makalemizde işliyoruz.

Öncelikle cliaweb’den aldığınız hosting ürününüzde domain ekleme özelliğinin aktif olduğunu bilmeniz gereklidir. Bunun için web hosting paketlerine bakmalı ve sayıyı öğrenmelisiniz.

Biz hostingimizin cPanel kısmından domain ekleme özelliği açık mı / var mı aşağıda ki şekilde öğrenebiliriz. Aşağıda yer alan kısım cPanel e girdiğimizde sol kısımda yer almaktadır. Aşağıdaki örnek bize 10 adet domain ekleyebileceğimizi ve hiç eklemediğimizi gösteriyor;

domain-ekleme-3

Ekleyebileceğimizi öğrendik, peki nereden ekleyeceğiz? cPanel de aşağıdaki bölümü bulun :

domain-ekleme-1

Bu seçeneklerden Eklenti Etki Alanları veya ingilizce olarak Addon Domains e tıklayın :

domain-ekleme-2

Tıkladığımızda Bize alan adı eklememiz için seçenekler sunacaktır. Domain yani alan adımızı eklemeden önce bilmeniz gereken eklenecek olan domainin hostinginizin name server adreslerine yönlendirilmiş olması gerektiğidir. Name server ı yönlenmemiş bir domaini hiç bir şekilde ekleyemezsiniz ve hata verir.

Biz cliawebdeneme.tk yı ekleyeceğiz. Aşağıdaki şekilde doldurduk ;

domain-ekleme-nasil

Etki Alanı Ekle butonuna tıkladığımızda aşağıdaki ekran gelecektir ;

domain-ekleme-tamam

Başarılı şekilde ekledik, bu domaine dosya yüklemek istersek ana kullanıcı adımız ve şifremizle veya oluşturduğumuz domainin kullanıcı adı ve şifresi ile ftp ye girerek /public_html/cliawebdeneme.tk/ klasörü altından yükleyebiliriz.

Eğer domaini eklerken aşağıdaki tip bir hata alırsanız domain hostunuzun name server larına yönlendirilmemiş demektir.

domain-ekleme-hata

Domain ekleme makalemiz bu kadar, domain eklemede sorun yaşarsanız cliaweb müşteri panelinizden ticket oluşturabilirsiniz.

Önerilen Diğer Konular