cPanel / WHM İskelet Dizin Oluşturma

WHM Reseller sahipleri oluşturdukları her yeni hesap altında otomatik olarak kendi belirledikleri bir sayfanın oluşmasını isteyebilirler. Bu sayfanın belirlenmesi oldukça basittir.

İskelet dizinin yolunu öğrenmek;

Öncelikle WHM Reseller panelimize giriş yapıyoruz. WHM Panelimize giriş yaptıktan sonra İskelet Dizin altından iskelet dizin yolunu öğreniyoruz.

whm-skeleton-directory-1

Şimdi öğrendiğimiz iskelet dizin yoluna ftp üzerinden giriş yapmalıyız. Bu dizin yolu reseller ın ana domaine ait hosting hesabı içerisindedir. Yani reseller paketimizin ana domaini cliaweb.com ise cliaweb.com un ftp sine girmeliyiz. Ftp ye giriş yapıyoruz ve cpanel3-skel e çift tıklıyoruz. Eğer aşağıdaki klasörü göremiyor iseniz ftp programınızın geri tuşuna basarak en üst dizine gidiniz :

whm-skeleton-directory-2

public_html çift tıklıyoruz :

whm-skeleton-directory-3

Karşımıza boş bir dizin geliyor. Bu dizin içerisine index.php, index.html,css,js, jpg,png,gif türünden ne yüklersek oluşturduğumuz yeni bir hesap altında o dosyalar otomatik olarak eklenecektir. Bu sayede başlangıç sayfaları oluşturabilmekteyiz  :

whm-skeleton-directory-4

İpucu*: /cpanel2-skel/public_html/ klasörü içerisine “Hesabınız başarıyla oluşturuldu” yazılı bir index.php yükler isek yeni oluşturduğumuz her hesapta bu dosya ve yazı ekrana gelecektir.

Önerilen Diğer Konular