CyberPanel DNS / NameServer Oluşturma

Ücretsiz açık kaynak web panel olan Cyberpanel üzerinde alan adınıza özel nameserver kayıtları oluşturmak ve kullanmak isteyebilirsiniz. İşte bu aşamada aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz.

Bu makalede yer alan Cyberpanel özel dns oluşturma hakkındaki makalemizi tüm Cyberpanel yüklü VPS ve VDS sunucularda uygulayabilirsiniz.

ÖN BİLGİ : Aşağıdaki işlemler öncesinde cyberpanel üzerinde ns oluşturacağınız alan adı için, alan adı kaydettiğiniz firmanın alan adı panelinden ns1 ve ns2 kayıtlarını sunucu ip adresinizi işaret edecek şekilde oluşturmayı, ayrıca oluşturduğunuz bu alan adı dnsleri ile alan adınızın dnslerini yine alan adı firmanızın panelinden güncellemeyi unutmayınız.

Bu makalede biz örnek olarak cliaweb.com alan adımız için ns1.cliaweb.com ve ns2.cliaweb.com özel dns / nameserver adresleri oluşturacağız. Örnek sunucu ip adresini ise 10.10.10.10 gibi kullanacağız.

Öncelikle CyberPanel menüsünde DNS -> Kayıt Ekle/Sil tıklayın ;

Açılan sayfada Domain Seç kısmından ns1 ve ns2 kaydı oluşturacağınız alan adını seçin ;

ns1.cliaweb.com ve ns2.cliaweb.com için biz örnek olarak aşağıdaki gibi A türünde kayıt ekliyoruz. Aşağıdaki görselde ns1 ekleniyor, aynısını ns2 içinde yapın. 10.10.10.10 olan kısma sunucu ip adresinizi yazın ekleyin ;

Eklemeler sonrası şu şekilde görünmelidir ;

Şimdi NS türünde kayıt ekliyoruz aşağıdaki örnekteki gibi sizde kendi alan adınıza göre ekleyin, ns1 ve ns2 yi ayrı ayrı ekleyin ;

Şu şekilde görünmelidir ;

Bu aşamalardan sonra artık ns1.cliaweb.com ve ns2.cliaweb.com örnek dns adreslerini oluşturmuş oluyoruz. İlgili dns adreslerini cyberpanele eklediğiniz tüm domainler için domain dns i olarak kullanabilirsiniz.

 

 

Önerilen Diğer Konular