DirectAdmin Yedek Yükleme (Restore)

DirectAdmin panelde local dizine yedekleme yaptığınızda veya uzak bir yedeği sunucunuza taşıdığınızda o yedeği yüklemek (restore etmek) isteyebilirsiniz.

Bir önceki makalemizde yedeğin nasıl alınacağını anlatmıştık. Şimdi ise alınan bu yedekleri veya yedeği nasıl yükleyeceğimizi restore edeceğimizi anlatacağız.

DirectAdmin panelli VDS Paketlerimizi BURADAN inceleyebilirsiniz!

Admin Level olarak Admin Backup/Transfer e tıklayın :

directadmin-restore-2

Step 1 : From Where

Bu aşamada yedeklerin nerede olduğunu göstermelisiniz. Bizim yedeklerimiz /home/admin/admin_backups dizini altında. sizin yedekleriniz nerede ise o yolu gösterin. Eğer local değilde uzak bir ftp de ise yedekleriniz o zaman Ftp yi seçin ve login bilgilerini girin.

– Local: /home/admin/admin_backups (yedekleri sunucu üzerinde yükle)
– Ftp (uzak ftp üzerinde (yedekleri ftp üzerinden yükle)

directadmin-restore-3

Step 2: Select IP

Bu aşamada yedeklerin hangi ip ile dnslerinin güncelleneceğini seçiyoruz. Biz – Use the IP stored in the backup seçiyoruz. Bu sayede yedeğin kendi ip sini kullanacağız.

– Use the IP stored in the backup (yedeği kendi ipsi ile yükle)
– Use the IP from the list: (yedek için listedeki bir ip yi kullan)

directadmin-restore-4

Step 3: Select File(s)

Bu aşamada /home/admin/admin_backups altındaki tüm yedekleri bize listeliyor sistem. Biz bu yedekleri select kısmından tümünü veya tek tek seçerek Submit e basıyoruz :

directadmin-restore-5

İşlem tamam. Yedekler arka planda restore edilecek yani yüklenecek. İşlem bittiğinde mail olarak bilgi alacağız. Eğer mail göremezseniz manuel takip edebilirsiniz restore işlemini. Yedekler yüklendiğinde Home sayfasında Show All Users a tıklayarak görebilirsiniz.

Önerilen Diğer Konular