CentOS Projesi Sona Eriyor Rocky Linux geliyor!

Resmi kaynaktan son yayınlanan habere göre CentOS geliştiricileri (IBM) tarafından CentOS 8 güncellemelerinin 31 Aralık 2021’de sonlanacağı duyuruldu. Centos 8 yerine ise CentOS Stream ile devam edileceği açıklandı. Başka bir deyişle, CentOS artık yeni RHEL sürümleri yayınlanmadan önce RHEL için bir test alanı haline gelecek. Yapılan açıklamaya göre Centos 7 sürümü yaşam süresi sonuna kadar (2024) güncelleme desteğinin devam edeceği duyuruldu.

CentOS Linux dağıtımı her zaman Red Hat Enterprise Linux’un kararlı dalı üzerine kurulmuştu ve ikisi arasında ikili uyumluluk sağlarken aynı zamanda aynı kalite ve kararlılığı da sağlıyordu. Normalde CentOS için 10 yıl boyunca güncellemelerin sağlanacağına dair bir söz de verilmişti ancak bu sözlere uyulmadı.

Başka bir grup CentOS gelişticisi CentOS yerine Rocky Linux ile devam etme kararı aldı. CentOS işletim sisteminin ilerleyen yıllarda Rocky Linux adı ile ayrı bir dağıtım olarak geliştirileceğini söyleyebiliriz.

Biz cliaweb olarak siz değerli müşterilerimize her zaman en güncel uyumlu sürümü sağlamaya ise devam edeceğiz. CentOS 8.x sonlandığında Rocky Linux dağıtımını test ederek sizlere ayrı bir makale ile bilgi sunacağız. Bu süreçte elbette CentOS 7 sürümünü de 2024 yılına kadar bizlere kurdurabilir, güncellemeler alabilirsiniz.

Önerilen Diğer Konular

CentOS Projesi Sona Eriyor Rocky Linux geliyor! makalesi için yalnızca aktif bir hizmeti bulunan cliaweb müşterilerine destek sunulmaktadır. Harici olarak herhangi bir destek sunulmamaktadır. Eğer cliaweb.com müşterisi iseniz ve aktif bir hizmetiniz bulunuyor ise Müşteri Paneli >>