Hosting Türleri Nelerdir? En İyisi Hangisi?

Paylaşımlı Hosting : Bir sunucu altında (sanal veya fiziksel) tüm yazılımların, yapılandırmaların web site yayını için hostingi sağlayan tarafından (hosting firması veya kişi) yapıldığı, kullanıcının hiç bir ek işlem yapmasına gerek olmayan. Hazır bir web barındırma tipidir.

Reseller Hosting : Bir sunucu altında (sanal veya fiziksel) tüm yazılımların, yapılandırmaların web site yayını için reseller hostingi sağlayan tarafından (hosting firması veya kişi) yapıldığı, kullanıcının hiç bir ek işlem yapmasına gerek olmayan. Hazır bir hosting bayilik sistemidir. Bu bayilik sistemi ile bayi olan sanki hosting firmasıymış gibi kişisel veya kurumsal siteleri reseller bünyesinde barındırabilir, satabilir. Ayrıca her kullanıcıya kullanıcı seviyesinde ayrı hosting giriş bilgileri verebilir.

VPS : Ram, işlemci gibi kaynakların aynı fiziksel altındaki diğer sanal sunucular ile paylaştırılmış olan, paylaşımlı sanal sunucudur. Yani atanan kaynaklar yalnızca o vps e ait değildir. Gerçek kaynakları içermeyeceğinden tamamen performanslı denemez. Ancak vds veya fiziksel deki gibi benzer işletim sistemleri kurulabilir.

VDS : Ram, işlemci gibi kaynakların aynı fiziksel altındaki diğer sanal sunucular ile paylaştırılmamış olan, paylaşımsız sunucudur. Yani atanan kaynaklar yalnızca o vds e aittir. Gerçek kaynakları içerdiğinden eğer gerçekten bir vds ise performanslı denebilir. Vds e de vps veya fiziksel de olduğu gibi farklı işletim sistemleri kurulabilir.

Fiziksel Sunucu : Diğer vps, vds gibi sanal sunuculardan farklı olarak, kaynak paylaşımı yapılmadan, tüm donanımsal hali ile kiralanabilen fiziksel bir cihazdır. Bu cihaz ile vmware, hyper-v, kvm, openvz, virtuozzo gibi sanallaştırma yazılımları sayesinde sanallaştırmalar yapabilir, bu sanal sunucuları müşterilerinize sağlayabilirsiniz. Veya kendiniz kullanabilirsiniz. Hosting sağlayanlar tarafından veya vds den verim alamayanlar tarafından genellikle tercih edilirler.

Tarafımızdan dilediğiniz hizmeti sipariş verebilirsiniz; https://www.cliaweb.com/

Önerilen Diğer Konular

Hosting Türleri Nelerdir? En İyisi Hangisi? makalesi için yalnızca aktif bir hizmeti bulunan cliaweb müşterilerine destek sunulmaktadır. Harici olarak herhangi bir destek sunulmamaktadır. Eğer cliaweb.com müşterisi iseniz ve aktif bir hizmetiniz bulunuyor ise Müşteri Paneli >>