Plesk Alternatifi Ücretsiz Hosting Kontrol Paneller

Plesk Panel uzun bir süredir trial olarak ücretsiz kullanılabiliyor. Ancak 27 eylül 2022 tarihinde plesk trial de gelecek olan lisans kısıtlamaları nedeniyle bazı plesk özellikleri kullanılamayacak. Bu makalede cliaweb olarak plesk alternatifi olan ücretsiz hosting kontrol panelleri sizler için listeleyeceğiz. Siz ihtiyacınıza göre Plesk Alternatifi Ücretsiz Hosting Kontrol Panellerinden herhangi birini kurup kullanabilirsiniz.

  • Bu makalede yer alan Plesk Alternatifi Ücretsiz Hosting Kontrol Panelleri VDS paketlerinde bizlere kurdurabilirsiniz.
  • Tarafımızda barınmayan sunucularınız için ücretli Kurulum ve Sunucu Optimizasyon desteği alabilirsiniz; https://www.cliaweb.com/sunucu-optimizasyon.html


1- CyberPanel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Centos 7.x, Centos 8.x, Ubuntu 18.04, Ubuntu 20.04, AlmaLinux 8

Özellikler: CyberPanel ücretsiz hosting kontrol paneldir. OpenLiteSpeed web server desteği vardır. OpenLiteSpeed’in Apache ve NGinx den biraz daha performanslı olduğu çeşitli benchmark raporlarında görülmüştür. CyberPanel openlitespeed gereği LSAPI (LSPHP) destekler. Php 5.3 ila 8.1 arası tüm versiyonlar otomatik kurulu olarak gelir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Kontrol Panel arayüzünde Türkçe dil desteği vardır. WordPress, Joomla, OpenCart gibi hazır scriptler için otomatik kurulum desteği vardır. Ücretsiz SSL desteği vardır. Redis desteği vardır. CyberPanel 1 kişi tarafından geliştirildiğinden tamamen sorunsuz bir panel değildir, ancak ücretsiz paneller arasında popülerdir.

Kurulum Makalesi : CyberPanel Kurulumu


2- CloudPanel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Ubuntu 22.04, Debian 11

Özellikler: CloudPanel LEMP mantığında ücretsiz hosting kontrol paneldir. NGINX + PHP-FPM olarak kurulu gelir. NGinx web server olması performans açısından olumludur ancak .htaccess dosyaları Nginx de çalışmayacaklarından özel nginx rules kullanılmalıdır. WordPress, Joomla gibi hazır CMS sistemler için otomatik kurulum veya domain eklenirken wordpress ile birlikte kurulma desteği vardır. Php 7.1 ila 8.1 arası tüm versiyonlar otomatik kurulu olarak gelir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Kontrol Panel arayüzünde Türkçe dil desteği vardır. Ücretsiz SSL desteği vardır. Redis desteği vardır. Kötü yanları ise bu panelde e-posta desteği yoktur, ayrıca dns server desteği yoktur. E-posta için farklı mail server kullanmanız gerekir. Aynı şekilde alan adları içinde cloudflare, yandex dns kullanılması önerilir.

Kurulum Makalesi : CloudPanel Kurulumu


3- Centos Web Panel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Centos 7.x, Centos 8.x, RockyLinux, AlmaLinux

Özellikler: Centos Web Panel Nginx, Apache, Varnish destekleyen ücretsiz hosting kontrol paneldir. Apache + NGinx Reverse Proxy + PHP-FPM olarak kurulu gelir. Siz daha sonra isterseniz sadece Nginx veya Sadece Apache olarak derleyebilirsiniz. Varnish Cache ile de gayet güzel performans alabilirsiniz. Php 5.4 ila 8.0 arası tüm versiyonlar otomatik olarak kurulu gelir ancak ücretsiz versiyonunda Php Selector kullanılamaz, bu nedenle 1 adet php versiyonunu tüm siteleriniz için kullanmak zorundasınız. Ayrıca Centos Web Panel ücretsiz versiyonunda 10 hesap oluşturup kullanabilirsiniz. Daha fazlası için ücretli lisans satın almanız gerekmektedir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Ücretsiz SSL desteği vardır.

Kurulum Makalesi : Centos Web Panel Kurulumu


4- Vesta Kontrol Panel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Centos 6-7, Debian 8-9, Ubuntu 18.x

Özellikler: Vesta Kontrol Panel ücretsiz hosting kontrol paneldir. Kolay ve basit bir arayüzü vardır. Türkçe dil destekler. Apache (backend) + NGINX (reverse proxy) + PHP-FPM olarak kurulu gelir. Kurulumda isterseniz NGINX standlone + PHP-FPM olarak da kurulum komutu koşturabilirsiniz. Tekil php sürümü ile kurulu gelir ancak ek yazılım ile Php 5.6 ila 8.0 arası tüm versiyonları kurup kullanabilirsiniz. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Ücretsiz SSL desteği vardır. Otomatik script kurucu özelliği yoktur, lisans satın alarak softaculous kullanabilirsiniz. NGinx için wordpress, joomla sitelere uygun rewrite rules özelliği vardır.

Kurulum Makalesi : Vesta Panel Kurulumu


5- Hestia Panel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Ubuntu, Debian

Özellikler: Hestia Panel ücretsiz hosting kontrol paneldir. Apache (backend) + NGINX (reverse proxy) + PHP-FPM olarak kurulu gelir. Php 5.6 ila 8.0 arası tüm versiyonlar otomatik kurulu olarak gelir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Ücretsiz SSL desteği vardır. Otomatik script kurucu özelliği vardır bu sayede WordPress kurabilirsiniz. Arayüzü VestaCP Panele Benzer.

Kurulum Makalesi : Hestia Panel Kurulumu


6- aaPanel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Ubuntu, Debian, Centos

Özellikler: aaPanel LEMP veya LAMP mantığında ücretsiz hosting kontrol paneldir. Apache (backend) + NGINX (reverse proxy) + PHP-FPM olarak kurululabildiği gibi sadece NGINX + PHP-FPM olarak da kurulum destekler. Php 5.3 ila 8.0 arası tüm versiyonları kurabilirsiniz. Veritabanı sunucusu MySQL veya MariaDB olarak kurulabilir. Ücretsiz SSL desteği vardır. Arayüzü basit gibi görünse de App Store alanından bir çok ek yazılım kurabiliyorsunuz. Php sürümleri, openlitespeed, redis ve dahasını kurabilirsiniz.

Kurulum Makalesi : aaPanel Kurulumu


7- FASTPANEL

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Ubuntu, Debian, Centos, AlmaLinux, RockyLinux

Özellikler: FASTPANEL LEMP veya LAMP mantığında kurulabilen ücretsiz hosting kontrol paneldir. Lisans aktivasyonu gerektirir. Apache (backend) + NGINX (reverse proxy) + PHP-FPM olarak kurululabildiği gibi sadece NGINX + PHP-FPM olarak da kurulum destekler. Php 5.3 ila 8.0 arası tüm versiyonlar otomatik kurulu olarak gelir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Ücretsiz SSL desteği vardır. Otomatik WordPress Kurucu desteği vardır. Panel dili ingilizcedir.

Kurulum Makalesi : FASTPANEL Kurulumu

 

Şimdilik cliaweb olarak sizler için seçtiğimiz ve listelediğimiz Plesk ve cPanel alternatifi ücretsiz kontrol paneller bu şekildedir. Siz projeniz için hangi ücretsiz hosting kontrol paneli uygun bulur iseniz onu seçebilir, kurabilirsiniz. Ücretli kurulum ve optimizasyon desteği için web sitemizi ziyaret ederek fiyat teklifi alabilirsiniz; https://www.cliaweb.com/sunucu-optimizasyon.html

 

Önerilen Diğer Konular

Plesk Alternatifi Ücretsiz Hosting Kontrol Paneller makalesi için yalnızca aktif bir hizmeti bulunan cliaweb müşterilerine destek sunulmaktadır. Harici olarak herhangi bir destek sunulmamaktadır. Eğer cliaweb.com müşterisi iseniz ve aktif bir hizmetiniz bulunuyor ise Müşteri Paneli >>