DirectAdmin Cloudlinux ve Cagefs Kurulumu

DirectAdmin Web Panel kurulu sunucuya Cloudlinux ve Cagefs kurmak oldukça basittir. Cloudlinux bilindiği üzere hesap bazlı cpu, ram, iops, inode, mysql limitlemeleri yapabildiğinden, ayrıca cagefs eklentisi ilede hesapları birbirinden izole eden bir özelliğe sahip olduğundan cliaweb dahil olmak üzere diğer hosting firmaları tarafından da mutlaka kullanılan bir kernel yazılımıdır. Bu makalemizde size nasıl DirectAdmin üzerine cloudlinux + cagefs kurulabileceğini anlatacağız.

Bu makalede yer alan DirectAdmin Cloudlinux ve Cagefs Kurulum işlemini tüm DirectAdmin yüklü VPS ve VDS paketlerinde gerçekleştirebilirsiniz. Kurulum öncesi mutlaka cloudlinux lisansı satın almanız gerektiğini unutmayın.

Cloudlinux Kurulumu
====================

Kurulum için aşağıdaki komutları SSH üzerinden yürütüyoruz. aktivasyonanahtarı kısmına cloudlinux lisansı satın aldığınızda size verilen anahtarı eklemeyi unutmayın;

SSH üzerinden kontrol ettiğimizde kernel lve yani cloudlinux olmuş görünmekte;

Sunucu yeniden başladığında eğer LVE Manager kısmında hata alır iseniz aşağıdaki komutu yürütün;

Eğer kurulum sonrası LVE Manager’a erişememe hatası alır iseniz aşağıdaki komutu yürütebilirsiniz;

DirectAdmin Panel’de Extra Features -> Cloudlinux LVE Manager a tıklıyoruz;

Görüldüğü üzere kurulum başarılı;

CageFS Kurulumu
====================

Kurulum için aşağıdaki komutları SSH üzerinden yürütüyoruz;

/usr/share altında oluşacak olan 7 gb lık iskelet dizin için eğer dizin altında yeterli alan yok ise /home atına linklendirmek için aşağıdaki komutları yürütün;

DirectAdmin Panel’de Extra Features -> Cloudlinux CageFS User Manager a tıklıyoruz;

Görüldüğü üzere kurulum başarılı;

Not : yukarıdaki kurulumlar tarafımızca (cliaweb tarafından) test edilmiştir. Hiç bir şekilde 503 hatası veya kronik bir soruna veya kararsızlığa rastlanmamıştır. Cloudlinux kernel ve cagefs + litespeed hep birlikte sorunsuz çalışmaktadır.

Önerilen Diğer Konular