Subdomain nedir? Ne İşe Yarar?

Subdomainler temelde www ile başlamazlar. Kendilerine ait yönetilebilir kontrol panelleri yoktur ve ana domain/hosting yönetim panelinden kontrol edilirler ve ana alan adının uzantısı olarak görülürler. Subdomainler bir çok hosting planı sağlayan firma tarafından ücretsiz olarak verilir. Cliaweb.com hosting ürünlerinin hepsi mutlaka subdomain desteklemektedir.

Bir subdomain kullanmanın esas amacı ana markayı güçlendirmektir. Ayrıca her bir subdomain ayrı bir iş modeli için kullanılabilir.Subdomain‘ler özellikle birçok kategori ve alt kategoriler içeren siteler için kullanışlıdır. Ayrıca sitenin genel konseptine bağlı olduğu kadar farklılıklara açık olduğu için arama motorları tarafından da iyi tolare edilirler.

Önceleri arama motorlarının robotları subdomainleri tam olarak algılayamadığı için çok tercih edilmese de günümüzde çok yoğun olarak kullanılırlar.

Bir subdomain’i en iyi kullanmanın yolu, her bir subdomaininizde belirli bir konu temasını korumanızdır. Hem elektronik eşya, hem de elbiseler hakkında bilgiler içeren bir siteniz varsa; bu iki ayrı iş kolu için subdomain’ler kullanmak çok daha verimlidir.

Subdomainleriniz domaininizi host ettiğiniz yerde özel bir klasör gibi, ya da ayrı bir hosting planına bağlı olarak çalıştırılabilir.

Subdomainler siteisminiz.com:2082 adresi üzerinden cpanel e girerek Subdomain alanı altından size belirlenen sayıya kadar oluşturulup kullanılabilir.

Önerilen Diğer Konular

Subdomain nedir? Ne İşe Yarar? makalesi için yalnızca aktif bir hizmeti bulunan cliaweb müşterilerine destek sunulmaktadır. Harici olarak herhangi bir destek sunulmamaktadır. Eğer cliaweb.com müşterisi iseniz ve aktif bir hizmetiniz bulunuyor ise Müşteri Paneli >>

Etiketler: , ,

One Response to “Subdomain nedir? Ne İşe Yarar?”

  1. ahmet kuruayaz

    yararlı bilgi için teşekkürler 🙂