Window Server 2008 Maestro Panel Kurulumu

Windows server 2008 işletim sistemlerinde ücretli panel tercihleri oldukça kısıtlıdır. Uzun süredir windows server platformlarınıda destekleyen bir panel mevcut. Adı maestro panel. Bu panel ile herhangi bir ön kurulum yapmadan tek bir install dosyası ile sizin yerinize tüm gerekli yazılımlar windows sunucunuza kurulmaktadır.

* Kuruluma başlamak için http://maestropanel.cubecdn.net/A1/MaestroPanel.exe adresinden kurulum exe dosyasını indiriniz.

İndirdikten sonra kurulum aşamaları aşağıdaki gibidir ;

MaestroPanel.exe ‘ye çift tıklayın ve Next e basın :

windows-server-maestro-panel-kurulumu-1

MaestroPanel in hangi dizine kurulacağını oto olarak belirliyor. Eğer farklı bir dizine kurulsun diyorsanız dizini değiştirebilirsiniz. Biz direkt olarak Next e tıklıyoruz :

windows-server-maestro-panel-kurulumu-2

Gerekli olan bileşenleri MaestroPanel kendisi seçiyor. Siz istediğiniz bileşenleri seçilmemiş ise aşağıdaki alandan seçebilir veya seçimleri kaldırabilirsiniz. Next diyoruz :

windows-server-maestro-panel-kurulumu-3

MastroPanele erişebilmek için bir hesap oluşturuyoruz. Yönetici kullanıcı adı ve şifresi önemlidir. Bu bilgiler ile panele erişeceğiz. Oluşturulan hesapların vhost yolu ve default domainide buradan belirliyoruz. Ve Next diyoruz :

windows-server-maestro-panel-kurulumu-4

Database tipini seçiyoruz. SQLite veya tercihinize göre Microsoft sql server seçebilirsiniz. Next diyoruz :

windows-server-maestro-panel-kurulumu-5

Install a tıklıyoruz. Bu aşamada bileşenlerin ve panelin kurulum süresi 30 ila 40 dakikayı bulabilir :

windows-server-maestro-panel-kurulumu-6

Kurulum tamamlandığında Yes, restart the computer now a tıklıyoruz ve Finish diyoruz :

windows-server-maestro-panel-kurulumu-7

Windows server yeniden başladığında bileşenlerin bir kısmını kurmaya devam edecektir. Kurulum tamamlanıp aşağıdaki ekranı görmeden herhangi bir müdehalede bulunmayınız. Daha önce belirlemiş olduğunu yönetici kullanıcı adı ve şifremizi yazıyoruz Ve Giriş diyoruz :

windows-server-maestro-panel-kurulumu-8

Maestro Panel Genel Görünüm :

windows-server-maestro-panel-kurulumu-9

MaestroPanel ilk girişte hesap kaydı ve Lisans isteyecektir. Hesabı oluşturup lisansı https://secure.maestropanel.com/Login/SignUp adresinden kayıt olarak Ücretsiz şekilde sipariş verebilirsiniz. Ücretsiz MaestroPanel lisansı 10 domaine kadardır. Yani en fazla 10 adet domain barındırabilirsiniz.

Önerilen Diğer Konular