VDS Sunucu Önerisi, Hangi VDS Seçilmeli ?

VDS kısaca; Virtual Dedicated Server yani aynı fiziksel altında ram ve işlemci gibi donanımsal kaynakların diğer sanal sunucular ile paylaştırılmaması sonucu vps e göre daha performanslı olduğu teknik olarak ifade edilen sunucu hizmeti diyebiliriz.

VDS sunucu kiraladığınızda aslında mini bir dedicated server kiralamış gibi olursunuz. Sunucuya tahsis edilmiş ram ve işlemci sizindir. İster kullanın ister kullanmayın kullanım için her zaman bekliyor olacaktır.

Peki VDS Sunucu Önerisi olarak neler önerilebilir, madde madde anlatacağız;

1- VDS sunucu hizmeti alacağınız yer / firma en azından 3 – 4 yıldır aktif şekilde faaliyette olmalı ve hakkında şikayetler oldukça az olmalıdır. Firmanın şikayete yaklaşımı ve çözüm senaryosuda burada önemlidir.

2- VDS sunucu hizmeti alacağınız firmanın sizin sunucu taraflı yaşacağınız sorunlara teknik yaklaşımı hızlı ve çözüme yönelik olmalıdır. Bazı firmalar teknik destek kapsamını ücretli sağlayabiliyorlar ancak sizin temel destek seviyesinde ücretsiz destek hizmeti alabiliyor olmanız gerekiyor. Sunucuda ileride ne olacağını bilemezsiniz ve hızlı bir teknik müdehale şarttır.

3- Kiralayacağınız VDS sunucunun barındıracağınız yazılım / scriptler için yeterli olup olmadığını biliyor olmalısınız. Eğer ilk kez VDS altında barındıracak iseniz mutlaka sunucu hizmeti alacağınız yere danışmalı ve bir vaad almalısınız. Eğer daha önce VDS de barınan yazılımlarınız / siteleriniz var ise de bu durumda kendiniz sipariş vereceğiniz VDS in işlemci, ram, disk, trafik durumuna bakarak bir fikir edinebilir, karar verebilirsiniz.

4- Sunucu optimizasyonu burada önemlidir. VDS kiralarken daha sonrası için o sunucuyu performans ve güvenlik amaçlı optimize ettirmelisiniz. Bu konuda cliaweb den ücretli sunucu optimizasyon hizmeti alabilirsiniz; https://www.cliaweb.com/sunucu-optimizasyon.html

5- VDS fiyatının oldukça ucuz olması veya çok pahalı olması o vds in iyi veya kötü olduğunu belirlemez. Ancak piyasanın çok çok altında ucuz olarak nitelendireceğiniz hizmetlerin neden bu şekilde olduğunu düşünmeli ve buna göre ileriye yönelik projeleriniz var ise kararınızı vermelisiniz.

VDS sunucu seçerken önerilerimiz bu şekildedir. Eğer sunucu desteğinin ücretsiz sağlandığı bir vds paketleri arıyor iseniz önerimiz cliaweb vds paketleridir; https://www.cliaweb.com/vds-sunucu.html

CliaWeb üzerinden sipariş vereceğiniz tüm sanal sunucu hizmetlerinde işletim sisteminden panel kurulumuna ve optimizasyonuna kadar herşey ücretsiz olarak yapılır ve teslim edilir.

Önerilen Diğer Konular

VDS Sunucu Önerisi, Hangi VDS Seçilmeli ? makalesi için yalnızca aktif bir hizmeti bulunan cliaweb müşterilerine destek sunulmaktadır. Harici olarak herhangi bir destek sunulmamaktadır. Eğer cliaweb.com müşterisi iseniz ve aktif bir hizmetiniz bulunuyor ise Müşteri Paneli >>