cPanel’den DirectAdmin’e Yedek Taşıma / Aktarma (Tek Hesap)

cPanel’den DirectAdmin’e toplu olarak cpanel hesaplarının yedeklerinin nasıl aktarılacağını şu makalemizde anlatmıştık; https://blog.cliaweb.com/cpanelden-directadmine-toplu-yedek-tasima-aktarma.html

Bu makalede ise toplu / çoklu değil, tek bir cpanel hesabının nasıl directadmin e taşınacağını yani yedeğinin aktarılacağını anlatacağız. Toplu olan makale de temelde tek hesap taşınabilmektedir ancak kafa karışıklığı olmaması açısından cliaweb olarak tek hesap için de makale yazma gereği duyduk.

Bu makalede yer alan cPanel to Directadmin Migration işlemini tüm DirectAdmin kurulu VPS ve VDS paketlerinde gerçekleştirebilirsiniz.

İşlem öncesi uyarılar:

1- Mariab toplamda en fazla 16 karakter veritabanı adı ve veritabanı kullanıcı adını kabul edebilir, veritabanlarınızı buna göre düzenleyiniz, mysql isimlerinin uzun olmamasına dikkat ediniz. Örnek : cliaweb_wordpress = 16 karakter
2- Veritabanlarının ön ekleri kullanıcı adı içermelidir, eğer içermiyor ise örneğin cpanel kullanıcısı cliaweb ise cliaweb_wordpress gibi veritabanı ve kullanıcısını düzenleyiniz.
3- DirectAdmin, cPanel’den ayarlanan farklı bir özelliği destekler. Örneğin, DirectAdmin nginx / openlitespeed, MySQL8, rspamd vb. Destekler, ancak PostgreSQL veya Ruby desteği yoktur. Bu nedenle, onları kullanan herhangi bir siteniz varsa, manuel olarak aktarılmaları gerekir.
4- Maksimum kullanıcı adı uzunluğu, varsayılan olarak MySQL kullanıcıları için 16, sistem kullanıcıları için ise 10 karakterdir.
5- Bu taşımadaki mysql veritabanı yedeklerinin kullandığı veritabanı sunucusu Mariadb dir. Mariadb olmayan mysql tiplerini manuel taşımanızı öneririz.
6- cPanel to Directadmin migration işlemi yani bu işlem tamamen Directadmin’in geliştirdiği bir yazılım içerir, tarafımıza ait olmadığından doğabilecek sorunlarda sorumluluk kabul etmemekteyiz.

AŞAMA 1 (CPANEL SUNUCU İŞLEMLERİ)
=========================================

1- rsync kurulu değil ise kurun;

2- cPanel sunucusunda bir kullanıcının yedeğini oluşturmak için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz ;

3- Directadmin sunucusuna oluşan yedekleri transfer etmek için directadmin sunucusunda /home/user_backups dizinini oluşturmayı unutmayın, aşağıdaki komutu ise cPanel olan sunucunuzda yürütün ;

AŞAMA 2 (DİRECTADMİN SUNUCU İŞLEMLERİ)
=========================================

1- Converter scriptini directadmin olan sunucumuza kuruyoruz;

2- Yedeği dönüştürüyoruz ;

3- Ve converter yani cpanel yedeğinin directadmin yedeğine dönüştürülmesi işlemi tamamlandığında /home/admin/converted_user_backups altında yedekleri görüntülüyoruz. Artık Directadmin panelimizdeki “Admin Backup/Transfer” seçeneğinde, “Backup/Restore Settings” ayarlarını kullanarak “/home/admin/converted_user_backups” dizinini belirtip yedekleri directadmin de restore edebilir yani yedekleri kurabiliriz.

Önerilen Diğer Konular

cPanel’den DirectAdmin’e Yedek Taşıma / Aktarma (Tek Hesap) makalesi için yalnızca aktif bir hizmeti bulunan cliaweb müşterilerine destek sunulmaktadır. Harici olarak herhangi bir destek sunulmamaktadır. Eğer cliaweb.com müşterisi iseniz ve aktif bir hizmetiniz bulunuyor ise Müşteri Paneli >>

Etiketler: