TinyCP – Linux İçin Ücretsiz Kontrol Panel

Günümüzde ücretsiz hosting kontrol panelleri daha çok yaygınlaşmaya başladı. Genellikle cliaweb müşterilerininde kullandığı temel ücretsiz popüler hosting kontrol panellerinin yanına yenileride ekleniyor. Bu sefer TinyCP adlı ücretsiz linux hosting kontrol panelin kurulumunu anlatacağız.

Bu makalede yer alan TinyCP – Linux Hosting Panel Kurulum işlemini tüm linu VPS ve VDS paketlerinde gerçekleştirebilirsiniz.

Öncelikle TinyCP adlı bu hosting kontrol panelinin şimdilik Ubuntu ve Debian altında kurulabildiğini belirtelim. Bu panelin ayrıca multiple / çoklu php versiyonlarını şimdilik desteklemediğini, ilk kurulumla yalnızca php 7.0 ‘ın geldiğini, proftp gibi ek modüllerin şimdilik olmadığını, nginx in ise package manager üzerinden manuel kurulabildiğini belirtelim. Bu panelin hafif ve basit bir yapıya sahip olduğunu çok büyük beklentilerin olmaması gerektiğinide ayrıca not edelim.

Ubuntu veya Debian İçin Kurulum Komutu;

Kurulum sonunda panel için port belirleyebiliyorsunuz;

Kurulum sonunda panel yönetim bilgileri ekrana geliyor;

Kurulum sonrası başlatmak için ;

Panele http://sunucuipadresi:8080 şeklind erişiyoruz.

İlk girişte tinycp sitesine kayıt olarak hesap ip ile güncelleme yapmamızı istiyor. Bizde kayıt olarak e-mail ve id ile paneli güncelliyoruz;

Ve TinyCP panelin genel görünümü;

Features kısmından var olanlar arasında istediğiniz paketi kurabiliyorsunuz;

Dosya Yöneticisi;

Yapılandırma;

Domain ekleme;

Önerilen Diğer Konular